FAQ

Antwoorden op veelgestelde vragen rondom zwembaden en vijvers vindt u hier. Heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op en we helpen u snel verder!

Algemeen FAQs

Wat kost de aanleg van een HDPE zwembad?

De kosten van een ingebouwd HDPE-zwembad lopen enorm uiteen. Het is onder andere afhankelijk van de afmeting en gekozen extra’s. We adviseren u daarom een vrijblijvende offerte op te vragen en uw wensenlijstje met ons te delen. Graag kijken wij naar de mogelijkheden binnen uw budget.

Een HDPE-zwembad heeft een zeer lange levensduur, doorgaans 50 jaar of langer. HDPE is UV-bestendig, chemisch resistent en volledig waterdicht, waardoor het minder onderhoud nodig heeft en niet zal barsten of lekken zoals sommige andere materialen.

Een prefab zwembad is een vooraf gefabriceerd zwembad dat in één geheel of in grote onderdelen wordt geleverd en vervolgens op locatie wordt geïnstalleerd. JDL Kunststoffen biedt maatwerk prefab zwembaden van HDPE, die snel en eenvoudig geplaatst kunnen worden.

Ja, JDL Kunststoffen kan plunge pools op maat produceren. Dit zijn compacte zwembaden die ideaal zijn voor kleine tuinen of als verkoelende wellnessvoorziening. Plunge pools kunnen worden uitgerust met extra opties zoals jetstreams, verlichting of massage stralen.

Ja, JDL Kunststoffen kan ook op maat gemaakte zwemspa’s produceren. Dit zijn compacte zwembaden die zijn uitgerust met krachtige jetstreams, waardoor u tegen een stroming in kunt zwemmen. Ze combineren de voordelen van een zwembad en een spa in één.

Bij JDL Kunststoffen kunt u kiezen uit vijf kleuren voor uw HDPE-zwembad: wit/lichtgrijs, grijs, antraciet, blauw en zwart. Deze kleuren geven uw zwembad een strakke en moderne uitstraling en behouden hun kwaliteit dankzij de UV-bestendigheid van HDPE.

JDL Kunststoffen maakt vijvers volledig op maat. U kunt vrijwel elk gewenst formaat kiezen, van kleine siervijvers tot ruime zwemvijvers, met afmetingen tot 5 x 25 meter en een diepte van 3 meter. Dankzij de flexibiliteit van HDPE kunnen de vijvers exact worden afgestemd op uw tuin of buitenruimte.

JDL Kunststoffen produceert zwembaden en vijvers in vrijwel elke vorm. Rechthoekige, ronde, ovale en organische vormen zijn mogelijk, net als unieke ontwerpen op maat. Dit geeft u de vrijheid om een vijver of zwembad te laten maken die perfect past bij uw tuinontwerp en persoonlijke voorkeur.

Ja, HDPE is volledig vorstbestendig. Het materiaal zet niet uit of krimpt bij temperatuurschommelingen en kan zonder problemen extreme kou doorstaan. Dit betekent dat uw zwembad in de winter gewoon gevuld kan blijven zonder risico op schade.

Ja, HDPE is zeer goed bestand tegen chemicaliën zoals chloor en zout. Het materiaal wordt niet aangetast of poreus, waardoor er geen schadelijke stoffen in het water terechtkomen en het zwembad jarenlang in topconditie blijft.

Ja, HDPE is UV-bestendig, wat betekent dat langdurige blootstelling aan zonlicht geen verkleuring of verzwakking van het materiaal veroorzaakt. Hierdoor blijft uw zwembad er jarenlang goed uitzien zonder dat extra beschermlagen nodig zijn.

HDPE is extreem slijtvast. Het materiaal behoudt zijn stevigheid en structuur, zelfs bij intensief gebruik. Hierdoor heeft het zwembad weinig onderhoud nodig en blijft het lang in uitstekende staat.

Het onderhoud van een HDPE-zwembad is relatief eenvoudig en kost weinig tijd. In de meeste gevallen is het voldoende om:
• Wekelijks het water te controleren en de filter bij te houden. Dit kost slechts enkele minuten per keer.
• Eens per week de hendel van het filtersysteem om te draaien om het filterproces te optimaliseren (backwashen).
• Maandelijks chloor of andere waterbehandelingsmiddelen toe te voegen, afhankelijk van de grootte van het zwembad, de zwemfrequentie en het type filterinstallatie (automatisch of handmatig).

De installatie wordt altijd zo gebruiksvriendelijk mogelijk gebouwd, zodat het onderhoud eenvoudig blijft.

In principe hoeft het water van een HDPE-zwembad niet jaarlijks volledig ververst te worden. Met goed onderhoud en de juiste waterbehandeling blijft het water schoon en helder. Wel kan het nodig zijn om af en toe bij te vullen, bijvoorbeeld door verdamping of intensief gebruik.

Dit is per gemeente afhankelijk. In de meeste gevallen is een vergunning niet nodig, tenzij het zwembad in een natuurgebied wordt geplaatst. Het is altijd verstandig om de lokale regelgeving te controleren bij uw gemeente voordat u een zwembad laat plaatsen.

FAQs per onderwerp

Bekijk hieronder de Veelgestelde Vragen per onderwerp:

potlood icoon
Vraag direct een offerte aan
Waar wil je informatie over?